vrijdag 30 november 2012

Vrijdag 30 November 2012: SCHITTEREND!


Meer foto's van vandaag op: Mijn foto's van vandaag                 

Schitterende dag met veel sneeuw en prachtig geprepareerde pistes. Voor het eerst dit jaar op "echte" sneeuw in plaats van op kunstsneeuw geskied. De zon heeft de hele dag geschenen toch waren de temperaturen ver onder 0. In de zon was het heerlijk skiën, op de hogere pistes was erg veel wind.

Al met al de eerste prachtige skidag.

Zo mooi lag Valtho erbij:
 
In de 2 Lacs:
 
Place de Caron, op de achtergrond de sneeuwverstuivingen.

Een gedeelte van de auto's voor de Trophée Andros is al gearriveerd en is met de testen begonnen.
 
Voor morgen is nog mooier weer voorspeld, bovendien gaan er meer liften open. Jammer dat er ook een blik met 3000 Engelsen wordt opengetrokken, het was net zo lekker rustig op de piste.

donderdag 29 november 2012

Donderdag 29 November 2012: naar Albertville geweest.


Donderdag 29 November 2012

 

Meer foto's van vandaag op: Mijn foto's van vandaag
 
Vannacht weer 5 cm sneeuw erbij en gedurende de ochtend nog enkele centimeters.  In Val Thorens is meer gevallen (+20cm).

Omdat het voor ons weer geen skiweer was zijn we naar Albertville geweest waar we nog een aantal zaken moesten regelen. Beneden was het 4 graden en lag er geen sneeuw. De sneeuwgrens lag een paar honderd meter hoger. Wel werd aan het begin van de weg omhoog  gewaarschuwd dat winteruitrusting nodig was.

Onderweg terug naar Les Menuires werden we nog opgehouden omdat de aankondiging van de World Cup wedstrijden op 19 en 20 december werd opgehangen.

Worldcup in Valtho.
 
 Vannacht wordt nog sneeuw verwacht, morgen in de ochtend zonnig, in de middag meer wolken. De ski's staan klaar.

woensdag 28 november 2012

Woensdag 28 November 2012: de eerste sneeuw van onze wintersport is gevallen.


Woensdag 28 November 2012

 

Meer foto's van vandaag op: Mijn foto's van vandaag 

Gisteravond is het begonnen te sneeuwen. Vanmorgen lag er tussen de 5 en 10 cm in Les Menuires, in Val Thorens is ongeveer 15 cm gevallen. 

Eindelijk is het wit

 

Niet genoeg om een piste mee te prepareren maar wel zoveel dat de ambiance nu is zoals die bij wintersport hoort te zijn.
Voor vannacht wordt nog meer sneeuw verwacht, helaas niet zoveel als in de Zuidelijke Alpen waar op sommige plaatsen tot 1 meter is gevallen.

In de Ecrins (bij Grenoble) is gisteren de zoekactie naar 3 vermiste Italiaanse bergbeklimmers gestaakt omdat er boven de 2500 m bijna 1 meter sneeuw was gevallen.

De trap bij ons appartement s'avonds:
 

maandag 26 november 2012

Maandag 26 November 2012, internet is geïnstalleerd.

Vandaag niet geskied omdat aan het begin van de middag de technicus van Orange geweest is om Internet/Telefoon en TV te installeren. Daarna nog de nodige tijd besteed aan het netjes wegweken van de kabels.
In de ochtend hebben we op de  piste niets gemist, enkel wolken en slecht zicht. In de middag waren er een groot aantal mooie opklaringen in de Vallée des Belleville, maar door de harde wind was het volgens de diehards, die wel de piste op geweest zijn, verre van aangenaam.
Het weerbericht voorspelt tot en met donderdag sneeuw en vanaf vrijdag weer beter weer.

De meteo van TV8 Mont Blanc tot en met zondag:

zondag 25 november 2012

Zondag 25 November:openingsweekend Valtho.


Meer foto's van vandaag op: Mijn foto's 

De dag begon grijs en grauw, de zon was niet te zien en de bergtoppen waren gehuld in de wolken. De temperatuur was hoger dan d afgelopen dagen, het dooide in Valtho, de straten waren nat van het dooiwater.

De nieuwe entree van Valtho met een parkeerplaats voor bussen in het midden:

De pistes lagen er goed bij voor zover dat bij het matige zicht te zien was. Er werd niet voor niets gewaarschuwd voor de mindere omstandigheden.

De opening van Orelle op 1 December wordt aangekondigd:

In de loop van de middag kwam de zon zo nu en dan even door waardoor te zien was dat de pistes er voor het merendeel prima bij lagen.

 

zaterdag 24 november 2012

Zaterdag 24 Novmber 2012. Officiële opening van Val Thorens.


Meer foto's van vandaag op Mijn Foto's
 
De dag begon met een zon die zwak scheen door de sluierbewolking. Behalve de Funitel du Péclet en de TSD Cascade waren vandaag ook de TSD Moraine, TSD Portette , Funitel du Grand Fond en de beide Plateau sleepliften open. Omdat de TS Deux Lacs ook open was, hoefden we niet tot Valtho omhoog te rijden, maar konden we al eerder parkeren. 

Aankomst na de TS Deux Lacs
 
Lang wachten bij de TSD Portette
 
In de TSD Moraine

 Omdat het vandaag de officiële opening van Val Thorens was, was het flink druk. De verwachte 5000 bezoekers waren er zeker en zorgden ervoor dat de kwaliteit van de pistes snel afnam. Vooral de piste Fond lag er in het begin van de middag al slecht bij. 

In het eerste weekend dat Valtho open is wordt altijd de Ski Force Winter Tour gehouden. Hierbij schrijft men zich in bij het office du Tourisme en mag vervolgens de nieuwste skies gratis uitproberen. Hier werd zo gretig gebruik van gemaakt dat in het begin van de middag de meeste skies al uitgeleend waren. 

Ski Force Winter Tour

Skies kiezen en aflaten stellen. 
 
In de loop van de middag nog enkele afdalingen gemaakt met mensen van het Fransa Forum LaStaionDeSki. 

Met de forumleden op stap:
 

vrijdag 23 november 2012

Vrijdag 23 November 2012, dag 2 in Valtho


Vrijdag 23 November 2012

Meer foto's van vandaag op: Mijn fotoalbum

Prima weer met temperaturen rond de 0 graden. Hoewel de pistes nauwelijks lijden door het geringe aantal skiërs waren ze vandaag toch weer geprepareerd. In de ochtend stonden er nog diverse sneeuwkanonnen aan.

piste Chalets

 

De piste Moraine is geprepareerd en wacht op de opening morgen.

piste Moraine
 

Les Menuires heeft 4 nieuwe pistenbully's aangeschaft, prijs per stuk tussen de 3 en 4 ton.

Pistenbully


Morgen kunnen in Valtho de nieuwste skies gratis worden getest. Bovendien Gaan de Portete, Grand Fond en de Moraine open.

donderdag 22 november 2012

Donderdag 22 November 2012, eerste liften in Valtho open.


Donderdag 22 November 2012 

Meer foto's op: mijn foto album

Vandaag  de "Ouverture anticipé" in Val Thorens. Omdat het station officieel pas zaterdag open gaat, is er vanaf vandaag al de mogelijkheid om te skiën: de Cascade en de Funitel du Péclet zijn in bedrijf.  Het was dus niet moeilijk om te kiezen, als we niet twee maal achter elkaar dezelfde lift wilden nemen moesten we ze om en om nemen.

Piste Lac Blanc
 

Piste Dalles
  

Einde van de dag: wolken komen opzetten
 
Wel een prima gelegenheid om de nieuwe gondels van de Funitel te bekijken. Deze zijn groter, het uitzicht is prachtig want ze lijken wel van glas gemaakt, maar vooral er zijn meer zitplaatsen dan in de vorige.

De Funitel van buiten


De Funitel van binnen
 

Het parkeerterrein in de virage de Caron is uitgebreid en wordt betaald voor langer parkeren dan één dag. Bovndien is er ruimte voor bussen gereseveerd.

Parking P4

woensdag 21 november 2012

Woensdag 21 November 2012.


Woensdag 21 November 2012: nieuw in Les Menuires

 Onze eerste dag van het winterseizoen 2012-2013.

Vanochtend nog mooi weer dus een prima gelegenheid om snel even de vernieuwingen voor komende winter in Les Menuires te bekijken.

De nieuwe 6 persoons lift naar Reberty is bijna klaar, de stoeltjes worden op de kabels gehangen dus de eerste testen kunnen binnenkort beginnen.

Vertrek van de TSD Reberty:

 
DE TSD Reberty ter hoogte van de Pasarelle:

 

Aankomst van de TSD:

 

 De tunnel voor de nieuwe piste onder de weg door is nog lang niet klaar, ik twijfel of de weg op de geplande datum (30 november) weer open kan.

 De tunnel voor de nieuwe piste:

 
 
Het zwembad en de ijsbaan bij Les Bruyères is afgebroken. Voor de winter van 2013-2014 is hier een nieuw aquacentrum gepland.

Het afgebroken zwembad en Aquacentrum:

 

Morgen skipassen kopen en als het weer meezit gaan we morgenmiddag naar Valtho waar de eerste 2 liften opengaan: de Funitel en de Cascade.
Meer foto's op: mijn fotoalbum