dinsdag 31 januari 2012

Dinsdag 31 januari 2012.
De liften van vandaag:
Geen liften genomen want het heeft de hele dag gesneeuwd, samen goed voor zo’n 10 – 15 cm verse sneeuw.
We hebben een “wandeling per telebenne” gemaakt naar de wijk les Bruyères:

Veel sneeuw in Les Bruyères

Omdat veel gasten die in Les Menuires een appartement hebben gehuurd niet weten hoe ze toch een stuk van Valthorens kunnen skiën met enkel een Menuires pas hier de uitleg:

Geel: eerste stuk om in Valtho te skiën.


U gaat met de TC Bruyères of de TSD Mont de la Chambre omhoog vervolgens gaat u boven richting Val Thorens (op de kaart de gele route), u heeft nu 4 mogelijkheden:
1)      volg de piste Pluviomètre, aan het eind van de piste (liefst met wat snelheid) rechts aanhouden, via de boulevard des Echauds komt u terug in Les Menuires.
2)      volg de piste Pluviomètre, aan het eind van de piste houdt u links en skiet door Val Thorens via de Boulevard Cumin (halverwege wel over de brug gaan) terug naar de TSD Doron.
3)      u neemt niet de piste Pluviomètre maar gaat rechtdoor naar de zwarte piste Goitschel, u komt bij een brug waar u links af gaat, via het centrum van Val Thorens gaat u langs het Tapis Castor en Pollux, volgt de piste Roc en de piste Boulevard Cumin (halverwege wel over de brug gaan) terug naar de TSD Doron.
4)      zelfde als 3 maar nu neemt u niet de zwarte afdaling maar de blauwe piste Gaston richting Val Thorens.
Een andere mogelijkheid is dat u bij de aankomst van TK Montaulever richting Val Thorens gaat en dan de Piste Pluviomètre volgt.

Voor de andere foto’s van vandaag zie mijn Picasa Photostream (rechts op deze pagina: “View My Gallery”).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten