zondag 8 december 2013

8 december 2013: weekend dat L3V open gaat

Na 3 dagen afwezigheid zijn we weer terug in Les 3 Vallées. Het weer is nog hetzelfde als voor ons vertrek: warm en zonnig. De sneeuwomstandigheden zijn echter snel aan het verminderen.

Omdat dit weekend Les 3 Vallées gedeeltelijk geopend werd zijn we voor het eerst dit seizoen naar Courchevel geweest. De meeste pistes lagen er prima bij maar het is goed te merken dat er weinig sneeuw ligt. De sneeuwlaag is dun en op veel plaatsen is er te weinig sneeuw om de paden en diverse heuveltjes te egaliseren. Buiten de piste wordt het steeds riskanter, op veel plaatsen komen de grassprieten alweer door de sneeuw heen.

Via "Plan des Mains" naar Courchevel:
 
Prima pistes, maar buiten de piste:
 

Dit weekend ook al weer het eerste dodelijke ongeluk: in Val Thorens heeft een CH skiër de controle over zijn ski's verloren en is buiten de piste tegen een rots tot stilstand gekomen.

Voor wat betreft de liften zijn in Val Thorens dit weekend de TSD Plan de l'Eau en de Funitel 3 Vallées (voorheen Bouquetin) open gegaan

Wij wachten op nieuwe sneeuw, maar volgens de meteo wachten we deze week vergeefs.

 

Alle andere foto's van vandaag op: www.vacanski.com/foto.htm

2 opmerkingen:

  1. Beste Skifan, bedankt voor de uitgebreide duidelijke blogs. Ik las dat je momenteel in Meribel bent en de weersverwachtingen die ik telkens zie op www.sneeuwhoogte.nl doen me toch wat twijfelen. We hebben momenteel een wintersport geboekt voor 14-12 t/m 21-12 in Meribel. Zijn de condities momenteel nog voldoende goed voor een prima wintersportvakantie of is het toch beter om te kijken naar de mogelijkheden de vakantie om te zetten naar een ander gebied? Of eventueel een andere datum? (ergens in januari)? Is de kwaliteit van de sneeuw zelf nog in orde of is het steeds meer ijzig aan het worden? Ik hoor het graag, alvast bedankt voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Iggy ,
      Wij zitten niet in Méribel of Courchevel, maar in Les Menuires. Dit maakt overigens voor mijn antwoord niets uit.
      Op dit moment is de sneeuwsituatie op de pistes goed, hoewel de pistes steeds harder worden, denk ik dat de sneeuw het wel houdt tot kerst, mits het niet gaat regenen. Door de inversie is het extreem warm op grotere hoogte bovendien is het maken van kunstsneeuw niet mogelijk. Toch gaan er komend weekend een aantal nieuwe pistes open in Méribel, Les Menuires en Courchevel. Deze pistes zijn dus voor de gasten van volgende week nog in prima staat.
      De verwachting is dat dit weer nog tot 23 december zal aanhouden.
      Ik durf geen advies te geven, maar verwacht dat volgende week de laatste rustige week met goede sneeuw zal zijn tot Pasen 2014. Wel zou ik je adviseren om een pas voor L3V te nemen zodat je ook in Val Thorens kunt skiën.
      Succes met je keuze.

      Verwijderen